logo

14 Dec 2022

❗DODIK: VLAST U BIH NEĆE BITI SERVIS ZA ŽELJE ZAPADA

clock 14 Dec 2022

dodik_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da vlast na nivou BiH sigurno neće niti servis za želje EU, SAD i ostalih, ali će raditi na rešavanju pitanja koja to već dugo čekaju, kao i da će forsirati realizaciju razvojnih projekata.

◽"Nakon formiranja Saveta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, verujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Saveta ministara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči sutrašnjeg sastanka sa predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice (HZD) i koalicijom partija iz Federacije BiH (tzv.

"osmorka").

◽ Dodik je rekao da ga najavljeno dobijanje kandidatskog statusa BiH u EU ne oduševljava jer je Zapad do sada pogazio brojna obećanja prema BiH, dodajući da su ga velika obećanja Zapada odavno prestala oduševljavati, pošto godinama svedoči velikim obećanjima koja se na kraju ne dese.

◽"Niko normalan ovde ne bi mogao da kaže da je protiv toga, ali moram da kažem da nisam nešto oduševljen niti mi to nešto znači, pogotovo imajući u vidu da su sve pogazili", naveo je Dodik novinarima u Banjaluci.



◽ On napominje da su postojala i obećanja Zapada da će se, kada dođe do kandidatskog statusa, završiti međunarodna uprava u BiH, ali je oni još ojačavaju.

◽ Dodik je konstatovao da Zapad i dalje zadržava lažnog visokog predstavnika u BiH kao i sudije u Ustavnom sudu BiH. "Kakav je to kandidat za EU kojim modeliraju stranci u izvršnim vlastima?", upitao je Dodik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati