logo

29 Dec 2022

❗HOTI ➖ KURTI UPAO U ZAMKU SRBIJE, SMEŠNI ULTIMATUMI KFORU OD STRANE KOSOVA

clock 29 Dec 2022

kurti1_nn.webp

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da je nekoordinisano delovanje Vlade sa strateškim partnerima Kosova dovelo do situacije u kojoj se nalazi sever Kosova, a delovanje Beograda ima za cilj blokiranje dijaloga i postizanje konačnog sporazuma, prenosi Ekonomija onlajn.

◽"Nažalost, srpsku zajednicu na Kosovu Beograd koristi kao politički instrument za blokiranje procesa dijaloga i postizanje sporazuma za normalizaciju odnosa.

Jasno je da su akcije koje su preduzete, iako ustavno i zakonski ispravne, izgleda da nisu usaglašene sa našim međunarodnim partnerima i praktično je Vlada Kosova na neki način upala u zamku koju je napravio Beograd, koristeći na žalost lokalne Srbe i porodice na severu zemlju”, rekao je Hoti.

◽ Dodao je da u situaciji u kojoj se nalazi Kosovo, ne možete davati ultimatum već to zahteva punu koordinaciju sa međunarodnim faktorom.



◽"Čak je i pozicija Kosova u vezi sa barikadama na severu za žaljenje. Koliko su nedelja te barikade, ne vide se konkretne i koordinisane akcije sa našim međunarodnim partnerima, ali su smešni ultimatumi koje daju Kforu. Ono što bi trebalo uraditi jeste da postoji puna koordinacija sa drugim partnerima koji garantuju bezbednost Kosova, kako bi se te barikade što pre uklonile”, rekao je Hoti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati