logo

30 Dec 2022

NEĆE BITI POVRATKA AKO POČNE VOJNI SUKOB RUSIJE SA NATO-OM

clock 30 Dec 2022

rakete1_nn.webp

Dmitrij Drozdenko, glavni urednik portala Arsenal otadžbine, prokomentarisao je izveštaj američkih analitičara o mogućim, po njihovom mišljenju, opcijama za razvoj konfrontacije između SAD i Rusije.

◽ Američka analitička korporacija RAND objavila je izveštaj o američkoj strategiji eskalacije u konfrontaciji sa Rusijom. Razmatra se nekoliko scenarija za početak ratnih dejstava ruske vojske na teritoriji zemalja NATO-a – od udara na prazan aerodrom, na primer u Poljskoj, do napada velikih razmera na američke vojne baze u Evropi.



◽ Shodno tome, analitičari proučavaju moguće uzvratne poteze SAD, od diplomatskih i ekonomskih mera do udara na nove ruske teritorije. U emisiji radija Sputnjik, Dmitrij Drozdenko glavni urednik portala Arsenal otadžbine, analizirao je scenarije koje su predočili stručnjaci RAND-a.

◽„Sve ove opcije su neverovatne, jer Rusija nije napala, ne napada i neće napasti NATO, NATO je taj koji napada Rusiju… Dakle, svi ovi scenariji su fikcija i zamena pojmova“, siguran je Drozdenko.



◽ Istovremeno, on je skrenuo pažnju na činjenicu da američki analitičari u svom izveštaju polaze od potrebe da se spreči rat u punom obimu između Rusije i NATO-a. „Niko ne želi da se sukob razvije na vrhuncu, jer neće biti povratka ako počne vojni sukob sa NATO-om“, zaključio je Dmitrij Drozdenko.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati