logo

25 Jul 2024

BIVŠI ANALITIČAR CIA UPOZORIO UKRAJINU NA SKORI PORAZ

clock 25 Jul 2024

osu18_nn.webp

Bivši analitičar CIA Lari Džonson rekao je da će se Ukrajina suočiti sa porazom u sukobu sa Rusijom, bez obzira na rezultate predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama. On je ovo sugerisao u intervjuu na YouTube kanalu Dialogue Works.

Prema njegovim rečima, čak ni pobeda potpredsednice Kamale Haris neće moći da utiče na situaciju, pošto Amerikanci više nisu zainteresovani da podržavaju Ukrajinu. Takođe je skrenuo pažnju na to da zapadne zemlje nisu u stanju da Kijevu obezbede artiljerijske granate.

osu18_nn.webp

Larry C. Johnson


„Mislim da oni (ukrajinska administracija) sada priznaju da čak i ako Kamala (Haris) nekako bude izabrana, američki narod je iscrpljen i umoran od podrške (sukobu u Ukrajini)“, rekao je on.

Džonson je podsetio da Evropska unija, zbog problema u američkoj politici, teško donosi odluke o snabdevanju oružjem bez Sjedinjenih Država, a sposobnost Zapada da Ukrajinu, na primer, snabdeva artiljerijom i granatama u potrebnim količinama, jednostavno ne postoji, naglasio je stručnjak.

„Ukrajinskoj vojsci nedostaju obučeni i iskusni borci. Ukrajini ističe vreme“, zaključio je Džonson.


Stručnjak naglašava da su Oružane snage Ukrajine već potrošile sve svoje rezerve. „Rusija sada napreduje sve bržim tempom, a Ukrajinci nemaju sposobnost da odgovore na način koji će ih zaustaviti jer nemaju rezerve na terenu“, rekao je on.

Džonson je ranije primetio da su gubici Oružanih snaga Ukrajine u ljudstvu na frontu uporedivi sa gubitkom cele brigade vojnika dnevno. On je napomenuo da su zalihe opreme koju su isporučile zapadne zemlje brzo iscrpljene.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati