logo

16 Jan 2023

⚡RUSKE SNAGE SVE BLIŽE BAHMUTU

clock 16 Jan 2023

ukrajina-bahmut1_nn.webp

Ruske snage uspešno napreduju i približavaju se severnoj periferiji Bahmuta i železničkoj stanici Sol, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

◽"Jurišni odredi su u saradnji sa jedinicama vazdušno-desantnih snaga, uz podršku armijske avijacije, raketnih trupa i artiljerije Južnog vojnog okruga, razvili uspeh u pravcu severne periferije grada Bahmuta i železničke stanice Sol", rekao je Konašenkov.



◽ Konašenkov je potvrdio da je juče izveden raketni udar na sistem vojne komande i kontrole Ukrajine i povezane energetske objekte. "Pogođeni su svi naznačeni objekti. Svrha udara je postignuta", zaključio je Konašenkov.

◽ Dva bataljona Oružanih snaga Ukrajine napustila su liniju fronta u Artjomovsku i Soledaru zbog nedostatka municije, prenosi "El Pais".

◽ Prisustvo problema sa snabdevanjem potvrdio je i komandant tenka 24.

mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. On je priznao da je od šest vozila koja se nalaze u njegovim redovima, samo jedno ostalo u funkciji - njegovo.

◽ Španski novinar napominje da „ruske mine đavolskom brzinom neprestano lete iznad vojne opreme“ na putu koji povezuje Konstantinovku i Kramatorsk.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati