logo

16 Jan 2023

❗VUČIĆ / OD SUŠTINSKOG ZNAČAJA DA SE PITANJE KIM RAZMATRA U UN

clock 16 Jan 2023

av-zijade_nn.webp

Predsednik Srbije danas je u razgovoru sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom UNMIK-a Karolin Zijade istakao da je za Srbiju od suštinskog značaja da se pitanje KiM i dalje razmatra u Savetu bezbednosti UN, pre svega kako bi međunarodna zajednica bila transparentno informisana o situaciji na terenu, kao i da je nastavak angažmana UNMIK-a neophodan.



◽ Vučić je istakao i da se Srbija dosledno i u kontinuitetu zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i primenu pravno obavezujuće rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kojom je uspostavljen i UNMIK, saopštila je pres služba predsednika.

◽"Beograd je u potpunosti posvećen dijalogu o čemu svedoči i pokazana volja za nastavak pregovora u Briselu, kao i ukupni napori u potrazi za rešenjem krize koju je nametnula prištinska strana preduzimanjem jednostranih poteza.

Smatramo neprihvatljivim učestale napade na Srbe, njihovu imovinu i nasleđe, zbog čega je blagovremena reakcija, kao i osuda provokacija od strane Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice ključna", istakao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija uspeti da sačuva mir i stabilnost.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati