logo

18 Jan 2023

DAČIĆ O REZOLUCIJI EP ➖ LICEMERNO DO KRAJNJIH GRANICA

clock 18 Jan 2023

dacic_nn.webp

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se, između ostalog, navodi da Beograd mora da se uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije je još jedan primer ogromnog licemerja, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

◽ Dačić je u izjavi za Tanjug ukazao da EP zamera Srbiji na neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU, a ne pominje da Kosovo ne želi da sprovodi Briselski sporazum koji je potpisan pod pokroviteljstvom EU.◽“Zar Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština nisu osnovni element evropske spoljne politike? Isto tako, priča se o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a poziva se na narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije”, primetio je Dačić.

◽ Dačić poručuje da bi EP pre "deljenja lekcija" Srbiji o neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU trebalo da se usaglasi sa osnovnim principima međunarodnog prava o zaštiti teritorijalnog integriteta svih država na svetu “osim ako ne misli da Srbija nema pravo na međunarodno pravo”.◽“Jednom rečju, licemerno do krajnjih granica”, zaključio je Dačić.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati