logo

18 Jan 2023

KONGRESMEN TORES / "KOSOVO" ZASLUŽUJE PODRŠKU U BORBI PROTIV SRBIJE

clock 18 Jan 2023

kongresmen-tores_nn.webp

Američki kongresmen i kopredsedavajući albanskog kokusa Riči Tores, pozvao je danas sve zemlje da priznaju nezavisnost tzv. Kosova, tvrdeći da je Zapad "otišao predaleko u ugađanju Srbiji".

◽ Tores je optužio Srbiju da je "produžena ruka Rusije", dok je za Prištinu rekao da je saveznik Sjedinjenih Američkih Država i da zaslužuje podršku "u borbi sa Srbijom", prenosi Tanjug.



◽"Kosovo zaslužuje priznanje, zaslužuje podršku u borbi protiv Srbije, koja je ruski zastupnik, a mi moramo da podržimo kosovsku demokratiju. Zabrinut sam zbog činjenice da je Zapad otišao predaleko u ugađanju Srbiji", istakao je.

◽ Tores, koji je boravio u poseti Prištini u novembru prošle godine, pozvao je "svaku zemlju na svetu, svaku zemlju u NATO-u i svaku zemlju u međunarodnoj zajednici da prizna demokratsko 'Kosovo'", za koje tvrdi da je jedna od "najmoćnijih" demokratija na svetu.



◽ Tores, inače demokrata, poznat je kao albanski lobista u američkom Kongresu. Albanci sa Kosova i Metohije nazivaju su ga novim "najboljim prijateljem", a poznat je po čestom kritikovanju Srbije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati