logo

31 Jan 2023

DODIK O PLANU ZA KOSOVO / TO JE PODVALA, MI SE PITAMO!

clock 31 Jan 2023

dodik_nn.webp

Da je neko zaspao pre 30 godina i sada se probudio, mislio bi da je spavao samo jedan dan. Glavna meta svih potmulih antisrpskih operacija kreirana je u Vašingtonu, Briselu i Berlinu, naveo je u autorskom tekstu predsednik RS Milorad Dodik.

◽"I dalje su Srbi loši momci, kriminalci, ultranacionalisti, marsovci. Nisu se umorili da nas kvalifikuju, diskvalifikuju, sankcionišu. Republika Srpska je problem svih problema za njih. I onda kad se ponaša ustavno, dejtonski. I kada funkcioniše, a pogotovo ako ima svoj stav."

◽ Pritisak na Srbe u regionu i na Srbiju kao najveću državu Balkana svih proteklih trideset godina nije prestajao.

Čak i najveći evrofanatici moraju da priznaju da uslovljavanja i pritisci na Srbiju nisu prestali od 1990. godine i šta god da je Srbija radila, nije bilo dovoljno i nije bilo po zapadnim standardima.

◽ A standarde su menjali od slučaja do slučaja. Pa je bilo potpuno “normalno” da Kosovo protivustavno i jednom odlukom kaže da je nezavisno od Srbije i to zapadni “demokratski svet” prizna kao činjenicu, ali Republika Srpska, koja je od 1992. do 1995. i de fakto i de jure bila nezavisna država, morala je i mora da ostane u BiH.

◽ Tako smo na svega nekoliko stotina kilometara dobili dva aršina koja su neodrživa, i toga je svestan onaj deo međunarodne zajednice koji gura politiku dvostrukih standarda na dva slučaja, a u oba su akteri Srbi.



◽ Mi, Srbi, i ne treba da čekamo razne mešetare da nam smućkaju još jednu splačinu, nego da iznova tražimo rešenje srpskog nacionalnog pitanja na Balkanu, baš po uzoru kako je, ranije, to pitanje rešio nemački narod.

◽ Može za početak dve srpske države Srbija i Republika Srpska. Tu nema mesta za Kosovo i Metohiju, kao drugu nemačku državu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati