logo

02 Feb 2023

SKUPŠTINA SRBIJE / OBRAĆANJE VUČIĆA PREKINUTO

clock 02 Feb 2023

ss_nn.webp

Na posebnoj sednici Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, došlo je do žestokog verbalnog duela predstavnika vlasti i opozicije. Situacija u jednom momentu bila na ivici fizičkog incidenta, ali na sreću situacija se smirila.

◽ Nakon obraćanja opozicionih poslanika na današnjoj sednici Skupštine Srbije posvećene Kosovu, Vučić je gotovo potpuno "izgubio živce" i počeo praktično galamiti na opozicijske zastupnike.



◽ Prvo, dok je trajala rasprava, svi opozicioni poslanici su ustali i transparentima ispred Vučića reklamirali povredu poslovnika.

◽ U jednom trenutku praktično je došlo do tuče između članova vlasti i opozicije ispred stola predsednika Aleksandra Vučića, kada su se poslanici vlasti i opozicije sukobili verbalno, a zatim i fizički.

◽ Među prvima koji su se oglasili o poslovniku i dodatnom rešavanju sukoba bili su poslanici Dveri, među kojima Ivan Kostić, poslanik Novog DSS Miloš Jovanović, poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, ali i poslanici SNS Vladimir Đukanović, kao kao i poslanici Stefan Krkobabić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović.



◽ Upravo je Todorović počeo grubo vređati opozicijske zastupnike, što se čulo tokom sednice.

◽ U tom trenutku predstavnici vlasti krenuli su prema opoziciji i počeli se naguravati s njima služeći se neprimerenim rečnikom.

◽ Ispred skupštine počelo okupljanje naroda.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati