logo

08 Feb 2023

TROVANJE SRBIJE TROLOVANJEM / NEPOSTOJEĆE OSOBE SAVETUJU SRBE

clock 08 Feb 2023

trolovanje_nn.webp

Izmišljeni Tviter lik Danijel Smit samo je jedan od možda hiljade trolova uz pomoć kojih se zagovara da Srbija mora da prihvati nezavisnost KiM kao „realnost“. Kao javnost moramo biti spremni na takve stvari i da ih proveravamo, umesto da zvonimo na uzbunu.

▪️ Takođe, stvari treba nazvati pravim imenom, a to je da se protiv Srbije vodi specijalni rat, kaže za Sputnjik profesor beogradskog Fakulteta za medije i komunikacije Stanko Crnobrnja.



▪️ Prema Crnobrnjinim rečima, trolovanje je samo jedan od alata u specijalnim ratovima. „Pošto su alati nastali u zapadnom svetu, oni su imali i najviše šansi da ih usavrše i da pripreme svoju ekipu. Ideološki centar svih alata koji se koriste u specijalnim ratovima je Velika Britanija a videli ste da je i ovaj „Smit“ iz Velike Britanije".

▪️ "To treba da se zna, da sve te ideološke, konceptualne specijalne ratove osmišljavaju vrhunske britanske službe.

Oni su centar osmišljavanja upotrebe alata“, objašnjava Crnobrnja.

▪️ Podsećanja radi, ispostavilo se da je novinarka jednog srpskog medija intervjuisala navodnog stručnjaka za međunarodne odnose i Zapadni Balkan, koji se na Tviteru predstavljao pod imenom Danijel Smit, da bi se na kraju ispostavilo da se radi o nepostojećoj osobi i takozvanom trolu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati