logo

11 Feb 2023

❗MEKGREGOR / ODBRANA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE NA JUŽNOM PRAVCU SE URUŠAVA

clock 11 Feb 2023

ukrajina-bahmut2_nn.webp

Odbrana Oružanih snaga Ukrajine na južnom pravcu se urušava zahvaljujući ispravnoj taktici ruske vojske, izjavio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru. „Front na jugu Ukrajine se ruši, raspada“, rekao je oficir.

▪️ Prema njegovim rečima, svako ko posmatra šta se dešava shvata da priroda neprijateljstava u svetu počinje ozbiljno da se menja: oklopna vozila postepeno gube svoju ulogu.



▪️ „Ono što će zaista dominirati bojnim poljem, o čemu pišem već 30 godina, jeste obaveštajno osmatranje i izviđanje, vezano za artiljerijske udarne sisteme, projektile, konvencionalno oružje. To je ono što dominira bitkom, to je pristup koji nanosi veliku štetu“, rekao je pukovnik.

▪️ Iz tog razloga, slanje zapadnih oklopnih vozila u Ukrajinu bez temeljnog vazdušnog pokrivanja i sa ogromnom superiornošću Rusije u obaveštajnoj i preciznoj artiljeriji biće samoubilačko, rekao je Mekgregor.

„Možete da vidite kako 88 tenkova izgori u borbi za nekoliko minuta“, rekao je on.

▪️ Moskva koristi naprednu taktiku sa preciznim udarima i guranjem kroz front, tako da, za razliku od Kijeva, ne mora da donosi sumanute odluke da bi izvršila zadatke specijalne operacije, zaključio je bivši savetnik Pentagona.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati