logo

11 Feb 2023

❓DA LI BALKAN POČINJE DA KLJUČA U TIRANI

clock 11 Feb 2023

tirana-protesti_nn.webp

Protest opozicije u Tirani, na kojem je zatražena ostavka premijera Edija Rame, završen je incidentom u kojem su demonstranti bacali dimne bombe i Molotovljeve koktele na zgradu Vlade, a zatim krenuli u šetnju ka Skupštini Albanije.

▪️ Lider dela opozicione Demokratske partije Salji Beriša je pozvao svoje pristalice da se bore, da se pretvore u revoltirane građane koji protestuju i prate revoluciju do pobede ističući da trenutni premijer Albanije Edi Rama više nema legitimitet da bude na čelu države.



▪️ "Moj poziv je svaki dan, učinimo sve da skratimo život ovom režimu. Edi Rama, njegov režim, treba da bude srušen. Rama je podmitio šefa FBI-a, našeg strateškog partnera.

▪️ Nekada je u Albaniji bila glavna vest kada je ušla u NATO, danas je udarna vest da je njen premijer izjednačen sa ruskim oligarhom, prijateljem Putina, gde obojica podmićuju najvišeg zvaničnika FBI-a, zbog njegove korumpirane moći.

Edi Rama više nije legitiman, politički nije ista osoba, nikada više ne može biti premijer“ , rekao je Beriša.

▪️ Kako navodi "Albenijan post", policija je pokrenula istragu o osobama koje su izazvale incidente. Protestu je prisustvovalo više hiljada građana, a na obezbeđenju je bilo angažovano više od 1.000 policajaca.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati