logo

14 Feb 2023

❗КECMANOVIĆ / NAPADI VRHA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIH NA SRBE SINHRONIZOVANI I KOORDINISANI

clock 14 Feb 2023

kecmanovic_nn.webp

Činjenica da napadi na Svetog Savu i Srpsku pravoslavnu crkvu dolaze ne samo od bošnjačkih političara, istoričara i lokalnih hodža, nego i od vrha Islamske zajednice u BiH svedoči da se radi o sinhronizovanoj i koordinisanoj kampanji koja prevazilazi regionalni karakter, smatra politikolog Nenad Кecmanović.

▪️ Кecmanović je naveo da je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Кavazović, posle hiperpolitizovanog reisa emeritusa Mustafe Cerića, bio dočekan kao čovek vere, ali je ubrzo posustao.



▪️ Istakao je da na upozorenje nemačke tajne službe BND - da je BiH postala "sigurna kuća" islamskih terorista - lider SDA Bakir Izetbegović njih proglasio "hipicima", a Кavazović "paradžematlijama".

▪️ "A onda su ih kao vruć krompir jedan drugom prebacivali u nadležnost, da bi ih obojica ostavili na miru sve dok se nije zaboravilo. Nisu položili test panislamizma, ali dok služe Amerikancima nemaju problema.

Pogotovo danas kada je na dnevnom redu Rusija i kada im dobro dođe sve što kažu protiv 'malih Rusa'", naveo je Кecmanović za banjalučki Glas Srpske.

▪️ Ocenio je da je loše to što pojedini verski službenici i političari manipulišu mladim ljudima i ističe da to ima i bumerang efekat.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati