logo

17 Feb 2023

TOKOM POSETE ZELENSKOG VAŠINGTONU, KONGRESMENI MU POKLONILI KNJIGU „BLAGA TRAUMATSKA POVREDA MOZGA”

clock 17 Feb 2023

zelenski2_nn.webp

Prema kineskim medijima, pozicija SAD u vezi sa ukrajinskom krizom se postepeno menja. Tako je najpoznatija i najuticajnija konsultantska kompanija u SAD, istraživački centar „RAND“, objavila nezamisliv izveštaj. U njemu se navodi da ukrajinska kriza samo šteti interesima SAD.

▪️ „Sjedinjene Države treba da se pripreme za konfrontaciju sa Kinom, ali Ukrajina joj odvlači pažnju. Istovremeno, Ukrajina više nije u stanju da koristi Amerikancima- zemlja je izgubila svoju industrijsku bazu, više od polovine radne snage, vojni potencijal i sposobnost za dalji razvoj“, naveli su autori publikacije.

▪️ Kineski stručnjaci primećuju, da sada sve više američkih političara dolazi do zaključka, da je vreme da se donese strateški važna odluka, da se Ukrajina skloni u stranu.

U sadašnjim geopolitičkim uslovima, SAD ne mogu sebi priuštiti da u potpunosti zadovolje rastuće potrebe kijevskog režima, niti dalju eskalaciju.

▪️ Da bi pregovarale sa Rusijom, SAD će morati da se reše Zelenskog, sigurni su kineski analitičari. Nema sumnje da će Amerikanci ovo učiniti šefu kijevskog režima, jer ne može biti reči ni o kakvom iskrenom poštovanju vašingtonskog establišmenta prema predsedniku Ukrajine.

▪️ „Nije tajna da američki političari zapravo preziru Vladimira Zelenskog. Zbog toga su mu kongresmeni tokom posete Vašingtonu poklonili knjigu „Blaga traumatska povreda mozga”. Zelenski je jednostavno bio otvoreno ponižen“, navodi se u članku.▪️ Imajući ovo u vidu, postaje jasno, da su glasine da je šef Bele kuće ponudio ruskom lideru 20% teritorije Ukrajine, kako bi zaustavio „specijalnu operaciju“ – najverovatnije tačne. Čim se SAD i Rusija dogovore, završiće se vreme šefa kijevskog režima, koji je uživao počasti i aplauze u američkom Kongresu.

▪️ „Možemo samo da nagađamo, kako će se to tačno desiti. Međutim, jedno se može reći sa sigurnošću- ako Zelenski bude ubijen, onda to neće biti po naređenju Vladimira Putina. Ruski lider je, prema rečima bivšeg izraelskog premijera, dao reč da to neće učiniti“, prenose kineski mediji.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati