logo

21 Feb 2023

RUSKA AMBASADA U ŠVEDSKOJ / ODGOVARAĆE SVI KOJI SU UČESTVOVALI U SABOTAŽI SEVERNOG TOKA

clock 21 Feb 2023

severni-tok1_nn.webp

Stokholm pokušava da zataška informacije koje ima o ovom incidentu, upozorava Rusija.

▪️ Ruska ambasada u Švedskoj upozorila je danas vlasti u Stokholmu da će svi oni koji za koje se bude ispostavilo da su krili informacije o incidentu na Severnom toku 1 i 2, ili za koje se bude pokazalo da su učestvovali u sabotaži gasovoda odgovarati za svoja dela.

▪️ "Sve zemlje i pojedinci za koje se ispostavi da su bili uključeni u banditske radnje koje su otvoreno sprovodile određene države, što uključuje i prikrivanje informacija o pravim krivcima za sabotažu, moraće da odgovaraju za ogromne energetske, ekološke i finansijske gubitke" koje su izazvali, navodi se u zvaničnom saopštenju ambasade.



▪️ Nemoguće je shvatati ćutanje Stokholma kao bilo šta drugo osim kao pokušaj sakrivanja prave informacije o tome ko je naredio, a ko sproveo u delo diverziju na Severnom toku, upozorilo je danas rusko diplomatsko predstavništvo, dodajući da Švedska već skoro pet meseci ćuti o tome šta se desilo i ne objavljuje nikakve informacije ni o istrazi koju sprovode lokalne vlasti.

▪️ "Čega se tako boji rukovodstvo Švedske?

Razotkrivanja svojih američkih pokrovitelja, koji su isplanirali i realizovali ovaj nečuveno drski i do sada bez presedana teroristički napad? Ili se boje da celom svetu pokažu koliko košta odanost bloka susednoj Norveškoj i Sjedinjenim Američkim Državama, koje su dobro zagrejale svoje ruke na izuzetno profitabilnim isporukama tečnog gasa kontinentalnoj Evropi?", upitala je ruska strana.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati