logo

22 Feb 2023

❗BOCAN-HARČENKO / SRBI NISU EMOTIVNO SPREMNI DA BUDU U ANTIRUSKOM TABORU

clock 22 Feb 2023

bocan-harcenko2_nn.webp

Mnogi Srbi na moralnom nivou ne prihvataju da Srbija može da postane deo antiruskog tabora, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Prema njegovim rečima, mnogi Srbi su svesni koristi koju Beograd ima od pune saradnje sa Rusijom i razumeju ciljeve Specijalne vojne operacije.

▪️ Pred Srbijom je još 2022. godine stavljen težak izbor, rekao je ambasador i dodao da je za Zapad prioritet da se Srbija primora na antiruske sankcije, a sve kako bi se razbio suverenitet zemlje, što je krajnji cilj Zapada, smatra ambasador.



▪️ "Zapad preti Beogradu 'sekundarnim sankcijama' zbog odbijanja da se pridruži ograničenjima protiv Rusije. EU i SAD pokušavaju da dokažu da Srbija, kao evropski kandidat, mora da preispita svoju spoljnu politiku", rekao je Bocan-Harčenko.

▪️ Rusko-srpska saradnja se razvija i zadržava prijateljski i strateški karakter, što je odobreno u zajedničkoj deklaraciji usvojenoj na najvišem nivou, rekao je ambasador u intervjuu za ruski list "Vedomosti".



▪️ "Najvažnija priča je Kosovo. Predsednik nas informiše o stanju stvari u pokrajini, o koracima koje je preduzela Srbija, o izgledima za dijalog Beograda i Prištine, o radu sa zapadnim posrednicima", naglasio je Bocan-Harčenko.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati