logo

22 Feb 2023

ZAHAROVA / ZAPAD PRITISKA SRBIJU, NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE KOLIKO

clock 22 Feb 2023

zaharova_nn.webp

Zapad pritiska Srbiju, važno je ne podleći tom pritisku, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovarajući na pitanje RT Balkan.

▪️ "Zapad pritiska Srbiju, ne možete ni da zamislite koliko. Ali pritiska i ostale i krupne i male, i bogate i siromašne države, i one u razvoju i one moćne. Na sve vrši pritisak. Pitanje je samo ko će podleći pritisku a ko ne", rekla je Zaharova.

▪️ Na naše pitanje dokle je Zapad spreman da ide u pritiscima na Srbiju jer nije uvela sankcije Rusiji, Zaharova je pozvala Srbiju da ne podleže pritisku, jer će je to slomiti.



▪️ Prema njenim rečima, Zapad nema nikakve moralne i etičke norme koje bi ih zaustavile, jer su sebe stavili iznad međunarodnog prava, i elementarnih normi ljudskog ponašanja, iznad morala i etike, gradeći neku novu realnost.

▪️ "Nikome se ne pravdaju i vode se hladnokrvnom politikom", rekla je ona.

▪️ Na pitanje koliko je daleko Zapad spreman da ide u pritiscima na Srbiju povodom Kosmeta, imajući u vidu da je bivši predsednik Boris Tadić nedavno govorio o pretnjama Zapada kojima je tadašnji premijer Zoran Đinđić bio izložen zbog Kosova uoči atentata, Zaharova je rekla da ne zna na šta je sve Zapad spreman.



▪️ "Koliko daleko mogu da idu ni sama ne znam. Ne znam može li gore od ovog", rekla je.

▪️ "S obzirom na to da su dugi niz godina, na očigled celog sveta, vodili eskalaciji sukoba, provocirali i zastrašivali ljude u samom centru Evrope, dolazim do zaključka da je na Zapadu nestala osećajnost, savest i moral", zaključila je ruska zvaničnica, prenosi RT Balkan.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati