logo

24 Feb 2023

RUSKI MEDIJI / VUČIĆEVA SRBIJA PROTIV RUSIJE

clock 24 Feb 2023

srbija-bilbord_nn.webp

Bilbordi podrške Ukrajini osvanuli su 23. februara na ulicama Beograda, prenosi ruska novinska agencija IA REKS.

▪️ Na bilbordima su zastave Srbije i Ukrajine i natpisi “365 dana solidarnosti”, “365 dana u molitvi”, “365 dana podrške”. Ovo su za IA REKS javili čitaoci koji žive u glavnom gradu Srbije.

▪️ Treba napomenuti da su ovi bilbordi postavljeni u Beogradu uoči godišnjice početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini i na dan kada Rusija i Srbija obeležavaju 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, podseća ovaj ruski medij.



▪️ Srbija je sinoć na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN) u Njujorku glasala za usvajanje rezolucije kojom se zahteva momentalno povlačenje ruskih snaga iz Ukrajine i poziva na “pravedan i trajan” mir.

▪️ Za tu neobavezujuću rezoluciju, usvojenu dan uoči prve godišnjice napada Rusije na Ukrajinu, glasala je 141 članica UN, među kojima su i sve zemlje Zapadnog Balkana.

▪️ Protiv rezolucije glasalo je sedam država (Rusija, Belorusija, Sirija, Severna Koreja, Mali, Nikaragva, Eritreja), a 32 zemlje su bile uzdržane, uključujući Kinu i Indiju.



▪️ Ukrajina i njeni saveznici nadali su se da će rezolucija večeras dobiti podršku najmanje 143 države, kao u oktobru prošle godine, kada je GS UN rezolucijom osudila rusko pripajanje četiri regiona na istoku Ukrajine.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati