logo

28 Feb 2023

❗HARČENKO / ZAPADNA DIPLOMATIJA OLIČAVA NAJMRAČNIJE PROGNOZE IZ ORVELOVIH DISTOPIJA

clock 28 Feb 2023

bocan-harčenko1_nn.webp

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da zajednički tekst ambasadora Velike Britanije, Kanade, Norveške i Poljske, objavljen pre neki dan u listu "Kurir", ostavlja težak utisak, oličavajući najmračnije prognoze iz Orvelovih distopija.

▪️ "Vežbajući izmišljanje uvreda na račun Rusije, autori su, pre svega, ponizili sebe. Kakvi su samo njihovi jadni pokušaji da se željeno prikaže kao realno kad tvrde o navodnoj podeljenosti ruskog društva i 'uspehu' planova da se sukob oko Ukrajine pretvori u 'katastrofu za Moskvu', i slabo prikrivena mržnja prema Rusiji i uopšte prema svima koji se ne potčinjavaju zapadnom diktatu", naveo je Bocan-Harčenko u saopštenju.



▪️ Ruski diplomata je naglasio da ono što su ambasadori napisali odgovara sasvim drugoj situaciji – nasilnom raspadu SFRJ uz podrivačku ulogu Zapada, čiji je vrhunac bila varvarska agresija NATO-a na Jugoslaviju 1999. godine.

▪️ "Tada su namerno i od prvih dana bombardovani civilni objekti, neselektivno je primenjivana municija sa osiromašenim uranijumom, insceniranje ratnih zločina je korišćeno da se opravdaju nasilni 'činovi odmazde', a civilne žrtve su cinično nazivane 'kolateralnom štetom'.

Srpska javnost to dobro zna, ma koliko se zapadnjaci trudili da što brže okrenu ovu stranicu", podsetio je on.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati