logo

01 Mar 2023

❗NEMANJA ŠAROVIĆ / ALEKSANDAR VUČIĆ, IZDAJNIK I SRAMOTA SRPSKOG NARODA, ODGOVARAĆE KAD-TAD

clock 01 Mar 2023

nemanja-sarovic_nn.webp

Predsednik pokreta "Ljubav Vera Nada" Nemanja Šarović izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarati za cepanje celovitosti Srbije, jer je "prihvatio" Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

▪️ Šarović je rekao novinarima ispred Predsedništva Srbije da je Vučić prihvatanjem tog sporazuma izvršio krivično delo narušavanje ustavnog poretka za cepanje celovitosti Srbije, za šta je predviđena dugogodišnja zatvorska kazna.

▪️ "Poručujem Aleksandru Vučiću, izdajniku i sramoti srpskog naroda, da će odgovarati kad-tad. Ja ne pretim njemu ubistvom, pošto on voli da izigrava žrtvu, ali mu garantujem da će ovo vreme proći i da od suda istorije ne može da ga sačuva ni Pink ni Hepi, ni njegovi poslušnici u pravosuđu", kazao je Šarović.

▪️ Prema njegovim rečima, ovo je prvi put u istoriji diplomatije i međunarodnog prava da predsednik neke države kaže da će primenjivati sporazum koji navodno nije potpisao.



▪️ "On ga je prihvatio, ali laže da bi umirio građane Srbije", ocenio je lider pokreta "Ljubav Vera Nada".

▪️ Šarović je naveo da je Vučić ranije "ubeđivao" građane da nikada neće prihvatiti nezavisnost Koova, kao i da neće u ruke uzeti non pejper.

▪️ Podsetio je da je zasedeo i Savet za nacionalnu bezbednost Srbije koji je odbacio taj plan, a da se svega nekoliko meseci kasnije pokazalo da je istina potpuno drugačija.

▪️ "Vučić je u potpunosti prihvatio plan koji predviđa da će Srbija poštovati teritorijalni integritet i suvereniti Republike Kosovo, da prihvata da više nikada neće bilo gde nastupati u ime Kosova, da će prihvatiti sva njihova dokumenta, državne simbole, pasoše, lične karte, vozačke dozvole", rekao je Šarović.

▪️ On je ocenio da će Zajednica srpskih opština, za koju navodi da je Vučić predstavlja kao pobedu Srbije, biti "obična" nevladina organizacija koja će biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Kosovo.



▪️ Šarović je naveo da srpski narod mora da izađe na ulice, jer pitanje opstanka Srbije neće biti rešeno u parlamentu ili na televizijskim debatama, navodeći da se "ovo zlo može zaustaviti isključivo na ulici, jer je to jedini jezik koji razume Aleksandar Vučić".

▪️ "Ovde se ne radi samo o Kosovu i Metohiji, mi ovde branimo Srbiju, golo postojanje. Jer ako se prihvati da, kako kaže Vučić, zbog pritisaka sa Zapada damo deo sopstvene teritorije i više od 100.000 naših ljudi, onda neće biti kraja ucenama", istakao je Šarović.

▪️ Kako je dodao, Vučić je prihvatanjem tog sporazuma ispisao najsramnije stranice srpske istorije, prenosi SRBIN info.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati