logo

02 Mar 2023

❗NEBOJŠA JOVIĆ / ALEKSANDAR VUČIĆ JE POČINIO DRŽAVNI UDAR

clock 02 Mar 2023

av2_nn.webp

Nebojša Jović, predsednik Kosmetskog povereništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije o Vučićevom prihvatanju "evropskog plana" za KiM:

▪️ "Uzurpiravši ingerencije koje mu ne pripadaju, a naročito obećanjem, verbalnim prihvatanjem francusko - nemačkog plana kao finalne, konačne verzije, prihvatanjem njegove implementacije, prihvatanjem da ne ometamo učlanjenje Kosova u UN, čime bi ono postalo DRŽAVA, punopravna član UN.

▪️ Aleksandar Vučić je počinio državni udar! Počinio je atak na ustavno – pravni poredak i teritorijalnu celovitost države Srbije!

Ali i ugrozio bezbednost i živote Srba koji na Kosovu i Metohiji žive".

▪️ "Najavom prihvatanja francusko – nemačkog plana, predsednik Srbije je najavio našu deportaciju iz Srbije u državu Kosovo (bez našeg izjašnjavanja i pristanka) u kojoj i nakon 24 godine niti jedan Albanac ni za jedno ubistvo Srbina odgovarao nije! Gde se dogovori ne poštuju, a Srbi i dan danas nekažnjeno napadaju, ranjavaju, imovina im se pali, otima…i sve to U prisustvu celokupne međunarodne javnosti".

▪️ "Ne treba biti pronicljiv pa uvideti šta će se tek desiti ako bi ono zaista postalo država i kada sva ta javnost sa Kosmeta ode!

Tada bi nas za sva postradanja naša, i srBska i međunarodna javnost perući ruke svoje, upućivali na institucionalno rešavanje problema unutar svoje, tada već priznate države, Kosovo".

▪️ "I zato on, Aleksandar Vučić, pa makar i samo zbog najave namere gaženja Ustava, najave ugrožavanja teritorijalne celovitosti države, zbog unošenja zabrinutosti, panike među Kosmetskim Srbima i ugrožavanja života njihovih… mora podneti ostavku, prenosi SRBIN info.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati