❗MIHAIL HAZIN / Bez pomoći Rusije Kina ne može da pre...

04 Mar 2023

❗MIHAIL HAZIN / BEZ POMOĆI RUSIJE KINA NE MOŽE DA PREŽIVI

clock 04 Mar 2023

hazin1_nn.webp

Sjedinjene Države će pobediti u vojnom sukobu sa Kinom. Ekonomista Mihail Hazin ne sumnja u ovo.

▪️ Pretpostavlja se da bi Tajvan mogao da se razbukta posle ukrajinske krize. Zvanični Peking ne krije da ostrvo smatra sastavnim delom Kine. Većina svetskih sila, uključujući i Rusiju, drži se istog gledišta. Čak ni SAD zvanično ne priznaju nezavisnost Tajpeja, iako sa njim razvijaju saradnju u raznim oblastima. Osim toga, ako bude potrebno, Vašington je spreman da pruži vojnu podršku Tajvanu, uključujući i vojsku.

▪️ Vlasti Kine dobro znaju da vojni scenario prelaska ostrva pod njihovu jurisdikciju u stvari, predviđa rat sa Sjedinjenim Državama.

A Peking se sprema za takav scenario, podižući svoju vojnu industriju na novi nivo, primetio je ekonomista Mihail Hazin na svom Jutjub kanalu. Specijalista ne isključuje da će se to dogoditi do 2030.

▪️ Kina će u potpunosti nadvladati SAD po ključnim pokazateljima vojno-industrijskog kompleksa. Pa ipak, čak i po ovom scenariju, Nebesko carstvo neće izaći kao pobednik iz bitke sa Vašingtonom. Jer Kina ima jedan značajan nedostatak.

▪️ „Kina je izgubila svaki rat u poslednjih hiljadu godina. Hiljadu godina neuspeha. Iz tog razloga, Kina nema šanse da sama pobedi.

Imamo dosta pobedničkog iskustva, zbog čega se Sjedinjene Države toliko plaše našeg jačanja saveza. Bez pomoći Rusije Kina ne može da preživi, a Amerikanci nastoje da neutrališu takav opasan faktor za sebe“, objasnio je Hazin.

▪️ Reč je o namernom povećanju eskalacije sukoba između Ukrajine i Rusije od strane Vašingtona. Amerikanci, kroz ruke kijevskog režima, pokušavaju da što više oslabe Rusku Federaciju kako bi se u narednim godinama sama bavila svojim problemima, a ne pomagala Kini.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati