logo

04 Mar 2023

❗DODIK / KRŠENJE MEĐUNARODNIH SPORAZUMA JE KRIVIČNO DELO I PRESTUPNICI POPUT PETRIČA ĆE OGOVARATI

clock 04 Mar 2023

dodik4_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na izjavu Volfganga Petriča o Zajednici srpskih opština, ističući da je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič kršio međunarodne sporazume i da prestupnik poput njega ne bi trebalo da drži lekciju bilo kome.

▪️ Povodom Petričeve izjave da su svi za to da Zajednica srpskih opština na Kosovu bude udruženje koje nema ni izvršnu, ni zakonodavnu vlast i koja nije vrsta Republike Srpske sa kojom imaju, kako je kazao, loše iskustvo, Dodik je za Srnu rekao:

▪️ „Kršenje međunarodnih sporazuma je krivično delo i prestupnici poput Petriča ne bi trebalo da drže lekcije bilo kome.

Što se tiče Zajednice srpskih opština, to nije udruženje građana kako Petrič sugeriše. Prema Briselskom sporazumu, ZSO po funkcionalnosti mora da odražava interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

▪️ Dodik je ocenio da je Volfgang Petrič pionir ozbiljne devastacije Dejtonskog mirovnog sporazuma, kršenja Ustava BiH i ozbiljnog pravnog nasilja zbog čega će jednom odgovarati, preneo je portal RTRS.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati