⚡VUČIĆ DOGOVORIO implementaciju "francusko-njemačkog" ...

19 Mar 2023

⚡VUČIĆ DOGOVORIO IMPLEMENTACIJU "FRANCUSKO-NJEMAČKOG" PLANA ZA KIM

clock 19 Mar 2023

av-ohrid1_nn.webp

Aleksandar Vučić je rekao da je dogovoren "implementacioni plan za pregovore" između Beograda i Prištine.

"Ovih nekoliko tačaka koji smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira za obe strane, i za Beograd i za Prištinu", rekao je Vučić.

Takođe, kako je rekao, Evropski savet odnosno Evropska unija će procenjivati koliko je ko uradio na putu koji se na putu koji je dugačak, i da se još nije ništa završilo."Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet na putu, procesu koji je dugačak, Evropska unija procenjivaće koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će morati da bude proširen, iako meni ne bi smetalo da ostane ovakav. U implementacionom planu, gde će stajati da smo primili k znanju da će EU nezavisno ua svaku od strana procenjivati šta je urađeno", izjavio je Vučić.

On je naglasio da je važno da će stajati da će biti osnovana ZSO u skladu sa prethodnim sporazumima."Albanska strana će da insistira kako nisam potpisao ništa. Stavili smo do znanja šta su crvene linije, ali mislim da smo napravili dobar pomak u konstruktivnoj atmosferi i da ćemo krenuti nešto da radimo. Nije bio dan D, ali je bio konstruktivan dan", dodao je predsednik Srbije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati