logo

30 Sep 2022

❗SKOT RITER: SAD BI SE MOGLE NAĆI U STATUSU SAUČESNIKA U VOJNOJ AGRESIJI NA RUSKU FEDERACIJU

clock 30 Sep 2022

riter1_nn.webp

Poslednji potezi ruskog predsednika Vladimira Putina, iznenadili su SAD i njihove ukrajinske partnere.

? Ovo mišljenje je na svom Jutjub kanalu izneo, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter.
Nedavna odluka Putina da podrži održavanje referenduma u ​​DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, kao i da objavi početak delimične mobilizacije, izazvala je ogroman odjek u svetu.

? Ekspert je naveo da je potrebno obratiti pažnju na situaciju u Ukrajini. U proteklih nekoliko nedelja došlo je do aktiviranja Oružanih snaga Ukrajine i, prema Riteru, to se može smatrati pokušajem Kijeva da osujeti planove Moskve.



? Ukrajinske vlasti su zajedno sa svojim zapadnim partnerima izradile plan, čiji je jedan od ciljeva bio, da nateraju Rusiju da odustane od ideje održavanja referenduma u ​​gore navedenim regionima.

? Prema Riterovim rečima, u Vašingtonu i Kijevu su počeli da veruju da je njihova ideja uspela, jer se šuškalo o mogućem odlaganju referenduma za kraj jeseni. Međutim, sasvim neočekivano, Putin u svom obraćanju naciji 21. septembra, najavljuje početak delimične mobilizacije i predstojeće referendume.

?„Mi smo mislili da možemo da ih izbacimo iz ravnoteže, ali na kraju smo uspeli samo da ih probudimo“, rekao je stručnjak.



? Ovakav razvoj situacije je krajnje nezgodan za Sjedinjene Države. SAD su suočene sa dilemom, jer nastavak vojne podrške Ukrajini na sadašnjem nivou, predstavlja ogroman rizik za Vašington.

? Činjenica je da bi se SAD nakon referenduma, mogle naći u statusu saučesnika u vojnoj agresiji na Rusku Federaciju, jer će se svaki napad na teritoriju LDNR, Hersonske i Zaporoške oblasti smatrati napadom na integritet Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati