logo

17 Oct 2022

❗POLICIJA U SARAJEVU MALTRETIRALA POSMATRAČE SNSD-A

clock 17 Oct 2022

policija-bih_nn.webp

Danijel Josić, zamjenik predsednika gradskog odbora SNSD Doboj potvrdio je za RTRS da su policijske patrole blokirale jutros posmatrače SNSD-a iz Doboja ispred sarajevske dvorane Zetra u kojoj se vrši kontrolno brojanje glasova za predsednika i potpredsednike Republike Srpske.

? ˝Naši posmatrači celi dan imali su probleme u Centru za brojanje glasova. Nije bilo dozvoljeno da uđu na vreme na posmatračko mesto i celi dan smo imali konfliktnu situaciju.

Jutros oko tri časa, kada smo trebali da krenemo, nakon treće smene za Doboj, policija Kantona Sarajevo jednim vozilom je došla do naših ljudi, uzeli im lične dokumente˝ rekao je Josić i dodaje da su nakon toga došla još tri policijska vozila.

? Poslanik SNSD-a u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić zatražila je od ministra unutrašnjih poslaova Kantona Sarajevo Admira Katice i ministra pravde u Savjetu ministara Roberta Grubeše da hitno reaguju i javnosti odgovore zašto i po čijem nalogu su pripadnici sarajevskog MUP-a maltretirali posmatrače SNSD-a iz Doboja ispred sarajevske dvorane "Zetra" u kojoj se vrši kontrolno brojanje glasova nakon Opštih izbora u BiH.



? Nakon što su noćas tri policijske patrole maltretirale, šikanirale posmatrače dobojskog SNSD-a ispred "Zetre", a potom ih saslušavali sat vremena i zabranili im da krenu za Doboj. Vulićeva je uputila otvoreno pismo Katici i GRubešu zahtevajući da pojasne o kakvom ograničenju kretanja je reč.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati