logo

23 Oct 2022

ŠTA SE DEŠAVA U CIK-U BIH❓

clock 23 Oct 2022

cik-bih1_nn.webp

Centralna izborna komisija BiH održala je 22.10.2022. godine 68. hitnu sednicu na kojoj je razmatrano nekoliko zahteva za ponovnim brojanjem glasova, ali i poništavanjem Opštih izbora u BiH.

◽ Na sednici kojom je predsedavao Suad Arnautović, članovi CIK-a razmatrali su tri tačke dnevnog reda. Prva tačka odnosila se na zahteve za ponovno brojanje glasačkih listića.

◽ Ovaj zahtev uputilo je nekoliko stranaka, uključujući i Socijalističku partiju RS-a, koaliciju Ujedinjeni za slobodnu BiH, te Pokret za državu.

Pojedini zahtevi odnosili su se samo na određene opštine, dok je jedan uključivao i ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti u BiH. Međutim, svi zahtevi su odbačeni te je navedeno kako su preuranjeni.

◽ Isti dan u 20 časova i 15 minuta, CIK BiH je održao i 69. hitnu sednicu na kojoj je usvojena Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Opštih izbora u BiH koji su održani 2. oktobra.

◽ Kao i prethodnu sednicu, i ovu je otvorio predsednik CIK-a Suad Arnautović koji je rekao kako će svi rezultati biti objavljeni na stranici Centralne izborne komisije.

◽ CIK će sada glasati o odluci o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora i time utvrditi rezultate za više nivoa.

Ako se usvoji u predloženom tekstu, ovom odlukom će se utvrditi rezultati za skoro sve nivoe i oni će biti dostupni javnosti putem veb-stranice CIK-a - rekao je Arnautović pre glasanja. Takođe, osvrnuo se i na brojanja glasova za predsjednika Republike Srpske, te poručio kako aktivnosti još nisu okončane.

◽ Nakon svega CIK BiH je na svojoj veb-stranici objavila, pa sakrila, utvrđene rezultate izbora 2022. godine, kako navodi BOSS-bosanska stranka na svom facebook profilu.

user-image

Zoran

clock 2022-10-23 08:25:14

Cik deluje van zakona, a odbacivanje primedbi je još jedan podvala, jer su naveli da je preuranjeno. Znači da i dalje mogu da ponove izbore, što i nameravaju. Jasno je da strane obavještajne službe preko Cika i opozicije u RS žele da naprave krizu u RS.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati