logo

11 Nov 2022

KEDMI: SAD SE PRIBLIŽILE STANJU GRAĐANSKOG RATA

clock 11 Nov 2022

kedmi_nn.webp

„Sjedinjene Države ne mogu da se odreknu svoje dominacije u svetu. Takav korak im preti prestankom postojanja u svima poznatom obliku“ izjavio je bivši šef izraelske službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

◽ Istorijski se dogodilo da je osnova razvoja Sjedinjenih Država „težnja za zajedničkim profitom“, primetio je Kedmi u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“. S tim u vezi, oni čitavo svoje postojanje duguju materijalnom bogatstvu koje je Vašington opljačkao tokom dva svetska rata.



◽ I u ovom slučaju vredna pažnje je izjava jednog od bivših direktora CIA o vitalnoj potrebi da SAD zadrže status vodeće svetske ekonomske, političke i vojne sile. Ako Amerika ne zadrži vodeću poziciju, rizikuje da nestane.

◽„Stoga, kada se SAD bore da održe svetski poredak u kojem su jedina svetska sila koja određuje, to je zaista borba za opstanak. Gubitak vladavine svetom je smrtonosan za Sjedinjene Države i mogao bi da dovede do nestanka ove države kakvu poznajemo“, objasnio je Kedmi.



◽ A najzanimljivije je, po mišljenju stručnjaka, to što su se SAD, kao nikada u poslednjih 150 godina, približile stanju građanskog rata. Delimično, ovu teoriju potvrđuju i izbori 8. novembra, na kojima su Amerikanci glasali ne za jedinstvenu državu, već za svoju posebnu državu.

◽ U Sjedinjenim Državama je bila slična situacija, koja je na kraju dovela do građanskog rata. Moguće je da će se ovaj scenario ponoviti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati