logo

14 Nov 2022

RUSKA KOMANDA ODLUČILA JE DA PROMENI PRISTUP IZVOĐENJU „SPECIJALNE OPERACIJE“

clock 14 Nov 2022

ruska-kolona-h_nn.webp

Ruska komanda odlučila je da promeni pristup izvođenju „specijalne operacije“, odlučivši da pokrene ofanzivne operacije punog obima u Donbasu.

? Do ovog zaključka došao je poznati vojni novinar, Jurij Podoljaka. On je u svom „Telegram“ kanalu, detaljno govorio o novim taktičkim odlukama Oružanih snaga RF, a takođe je nagovestio gde će se odvijati glavna bitka unutar „specijalne operacije“.

? Podoljaka je napomenuo, da glavne događaje koji će se desiti tokom „specijalne operacije“ za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, treba očekivati u Donbasu.

Time je ruska armija promenila svoje ofanzivne prioritete, što ukazuje na spremnost Oružanih snaga RF da donesu odluke, za potpuno oslobođenje svih naselja Donjecke Narodne Republike.

? Prema rečima novinara, upravo u Donbasu će se odvijati glavna bitka u okviru „specijalne operacije“. Oružane snage Rusije nameravaju da isteraju neprijatelja iz regiona, što će omogućiti pokretanje nove ofanzivne operacije punog obima. Reč je o planiranim odlukama koje će biti donete nakon neutralizacije velike grupacije Oružanih snaga Ukrajine koja se nalazi u oblasti Avdijevke i drugih naselja.



?„Glavni događaji u narednim mesecima odvijaće se u Donbasu. Oni već postepeno uzimaju maha. Ruske trupe su razbile neprijatelja na području Ugledara – naselje Pavlovka je oslobođeno. Takođe juče je stigla poruka, da su Oružane snage RF između Avdijevke i Donjecka, oslobodile selo Opitnoje od ukrajinskih militanata. Već sada možemo reći, da je značajan deo treće linije odbrane Oružanih snaga Ukrajine kod Donjecka, već razbijen.

? Očigledno je, da ruska komanda planira aktivne ofanzivne operacije na ovom području“, rezimirao je Podoljaka.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati