logo

30 Nov 2022

❗ZAHAROVA: REČI PAPE FRANJE SU IZVRTANJE ISTINE

clock 30 Nov 2022

papa-franjo_nn.webp

Reči pape Franje o surovosti Čečena i Burjata koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji su izvrtanje istine, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova tokom sastanka okruglog stola u Savetu Federacije.

◽ Papa je ranije, u intervjuu jezuitskom časopisu „Amerika”, izneo mišljenje da vojska, koja je vaspitana „izvan ruske tradicije”, navodno pokazala najveću surovost tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Kao primer, duhovnik je naveo Burjate i Čečene.

◽ „Ovo više nije rusofobija, ovo je perverzija. Setite se, krajem 90-ih i početkom 2000-ih, govorili su nam upravo suprotno, da su to Rusi, Sloveni koji muče narode Kavkaza a sada nam govore da narodi Kavkaza muče Ruse. Morate da budete izopačeni da bi tvrdili da je ovo istina“, odgovorila je Zaharova.



◽ Od 24. februara u Ukrajini se odvija Specijalna vojna operacija. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema rečima predsednika, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati