logo

30 Nov 2022

ZELENSKI POČEO DA SHVATA DA ZAPAD POSTEPENO SUZBIJA KIJEVSKI REŽIM

clock 30 Nov 2022

zelenski2_nn.webp

SAD, Velika Britanija kao i zemlje Evropske unije, najverovatnije će u bliskoj budućnosti odbiti vojnu i ekonomsku podršku Ukrajini. Ukrajinske vlasti su svesne da se kijevski režim neće zadržati na stalnoj osnovi, pa zato organizuju razne presedane kako bi održale lojalnost Zapada.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert Mihail Hodarenok. U svom članku na Telegramu, on je detaljno govorio o pokušajima Kijeva da zadrži podršku zapadnih partnera, a takođe je objasnio zašto Ukrajina pokušava da organizuje opasne vojne provokacije.

Mihail Hodarenok je primetio da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski počeo da shvata da Zapad postepeno suzbija kijevski režim, ostavljajući ga bez finansijske i vojne podrške. SAD i zemlje EU značajno su smanjile snabdevanje oružjem, a takođe su odbile da Kijevu obezbede razne finansijske programe.

Prema mišljenju vojnog eksperta, kijevski režim pokušava da zadrži lojalnost Zapada na najopasnije načine.

Primer je nedavna provokacija Oružanih snaga Ukrajine, ukrajinskom raketom koja je pala na teritoriju Poljske. Ukrajina je uz pomoć ovog trika pokušala da izazove sukob punog razmera između Rusije i NATO.

„Zelenski svakako razume da se Ukrajina iscrpljuje u svakom smislu, pa se preduzimaju ekstremne mere. Ostati jedan na jedan sa Rusijom na bojnom polju za Ukrajinu je smrt“, rezimirao je vojni ekspert.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati