logo

01 Dec 2022

⁉️ VAŠINGTON NIJE PROTIV DA UKRAJINA POTPUNO NESTANE

clock 01 Dec 2022

herson2_nn.webp

Poznati politikolog Dmitrij Kulikov, rekao je da bi incident sa raketnim napadom ukrajinske PVO na Poljsku, i potonja reakcija Kijeva, mogli da nateraju Zapad da odlučuje o sudbini Ukrajine bez Ukrajinaca. Ratoborna retorika Zelenskog mogla bi da ubrza nestanak te zemlje.

? Kulikov napominje, da je situacija u svetu sve sličnija događajima Karipske krize. To će dovesti do toga, da će mišljenje Kijeva jednostavno prestati da se uzima u obzir u pregovorima globalnih igrača.

Ukrajina će nestati sa dnevnog reda, a globalni igrači će rešavati svoja pitanja.

? Kulikov je istakao, da su Amerikanci hteli da ostanu iza kulisa sukoba, ali pokušaj Kijeva da uvuče SAD ima negativan efekat. Vašington je jasno stavio do znanja da to neće tolerisati. „SAD izvlače Ukrajinu iz konfrontacije sa Rusijom, odnosno Vašington nije protiv da ona potpuno nestane.

? Spor više nije oko Ukrajine. Lestvica je podignuta, pa će kijevski režim jednostavno biti sklonjen“, prognozirao je ekspert, dalji razvoj događaja.? Incident sa padom ukrajinske rakete, jasno je pokazao strah Amerikanaca od direktne konfrontacije sa Rusijom. Vašington se takođe plaši da podiže ulog i u sukobu sa Kinom, shvatajući kako će se završiti borba na dva fronta. Sve će se na kraju odlučiti za pregovaračkim stolom, a uoči ovoga SAD počinju da otpisuju kijevski režim sa računa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati