logo

01 Dec 2022

❗ROBERTS: ŠTO JE UKRAJINA VIŠE UNIŠTENA, TO BOLJE ZA VAŠINGTON

clock 01 Dec 2022

pol-kreg_nn.webp

Pol Krejg Roberts je primetio, da američki i evropski mediji ne izveštavaju o pravom stanju stvari u Ukrajini, i ne nameravaju da objave istinu o ovom sukobu. Bivši zvaničnik Bele kuće nazvao je zapadne novinare i političke „stručnjake“ korumpiranim, jer pišu potpune gluposti o tome, kako Ukrajina može da pobedi Rusiju i „do Božića bude na Krimu“.

?„Zapadni mediji su ministarstvo propagande, i stvaraju sliku poraza Rusije“, rekao je Roberts. On napominje da zbog toga čitaoci američkih i evropskih publikacija imaju potpuno lažnu predstavu o situaciji. U stvari, prema Robertsovim rečima, Rusija može da uništi Ukrajinu u jednom danu bez upotrebe nuklearnog oružja.? Međutim, Ruska Federacija se ponaša uzdržano, pošto njeni planovi ne uključuju uništavanje svega u Ukrajini. Činjenica je da je Rusija blisko povezana sa Ukrajinom, i da imaju zajedničku istoriju. Roberts napominje, da postoji mnogo mešovitih brakova između građana ovih zemalja, a većina Ukrajinaca ne odobrava neonaciste, koji su došli na vlast kao rezultat državnog udara 2014. godine.

? Moskva razume da Zapad neće pomoći u obnavljanju Ukrajine, i da će ovaj zadatak pasti na pleća Ruske Federacije. „Kremlj ne želi siromašne i ruševine u Ukrajini“, izjavio je Roberts.

? Međutim, SAD vide situaciju drugačije- što je Ukrajina više uništena, to bolje za Vašington.

Stoga, države razvlače konfrontaciju, odvraćajući Zelenskog od pregovora i ustupaka. Na ovaj način Amerika se nada da će iscrpeti Rusiju tokom sukoba, a potom i u procesu obnove Ukrajine.

?„Vašington će imati koristi od ekonomske i finansijske iscrpljenosti Rusije. Sa tačke gledišta Vašingtona, što više problema ima Rusija, to bolje, ma koliko to koštalo Ukrajince“, objašnjava bivši zvaničnik Bele kuće. Uveren je, da je svet danas svedok monstruozne nehumanosti Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a, a Ukrajina je ta koja će platiti ovu nečovečnost.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati