logo

06 Dec 2022

DA LI SAD POKUŠAVAJU DA IZAĐU IZ SUKOBA U UKRAJINI❓

clock 06 Dec 2022

ameri1_nn.webp

Na traženje strategije za prevazilaženje ukrajinske krize ukazuje izjava Džoa Bajdena prošlog četvrtka da je spreman da razgovara sa Vladimirom Putinom o mogućnosti okončanja neprijateljstava u Ukrajini.

? Zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman otputovala je u Evropu kako bi sa saveznicima razgovarala o tome kako da se reši sukob u Ukrajini. Pretpostavlja se da je to zbog nedostatka jasnog plana Bele kuće za prevazilaženje ove krize.

? Uprkos demonstrativnoj rešenosti da se ne uspori podrška Kijevu, koja se nedavno manifestovala u razgovorima između američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovog francuskog kolege Emanuela Makrona u Vašingtonu prošle nedelje, zapadna primena ukrajinske politike je daleko od jasne.



? Vendi Šerman će tokom putovanja morati da započne nenajavljenu rekonfiguraciju strategije Sjedinjenih Država i njenih saveznika u vezi sa Ukrajinom, na osnovu realnosti koja se razvila do kraja godine kako u zoni oružane konfrontacije između Moskve i Kijeva, tako i zbog neuspešnog dejstva sankcija na Rusiju.

? Američki predsednik Bajden rekao je da je spreman za pregovore sa Moskvom, ali da ne očekuje takve kontakte u bliskoj budućnosti, jer očekuje određene odluke ruske strane.

Predstavnik Bele kuće Džon Kirbi je pokušao da objasni nastalu situaciju ali nije uspeo. Evropski lideri Olaf Šolc i Emanuel Makron preuzeli su inicijativu za pregovore sa Kremljom.

? Sve ovo pokazuje da se na frontu odvija situacija koja je nepovoljna za Zapad i da će Ukrajina doživeti poraz, što su i predvideli svi nezavisni vojni analitičari. To što mnogi zapadni mediji pišu gluposti o velikim uspesima ukrajinske vojske ne menja situaciju na frontu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati