logo

06 Dec 2022

RUSKA FEDERACIJA UNIŠTAVA NATO RADARE U UKRAJINI TAKO ŠTO IH NAMAMI RAKETAMA ISKANDER I KALIBAR

clock 06 Dec 2022

raketa-kalibar1_nn.webp

Nova ruska taktika primorava ukrajinsku vojsku, da isključi svoje sisteme protivvazdušne odbrane, i dovede Sjedinjene Države u neugodnu situaciju. Ove podatke je podelio indijski novinar, Part Satam. „Ruska Federacija uništava NATO radare isporučene Ukrajini tako što ih namami raketama Iskander i Kalibar, a zatim lansira antiradarsku municiju“, napominje autor članka indijske publikacije, „EurAsian Times“.

?

Satam je naveo, da taktika Ruske Federacije koja uključuje upotrebu mamca, nakon njihovog lansiranja, aktivira ukrajinske PVO sisteme koji pokušavaju da ih presretnu, i tako se otkriju. Zatim, Ruska Federacija lansira antiradarske rakete dugog dometa, koje uništavaju radare Oružanih snaga Ukrajine. Očigledno je ruska taktika bila uspešna, pošto je ukrajinskoj vojsci savetovano da isključi NATO radare tokom raketnih i bespilotnih napada.

? Dozvoljeno im je, da se koriste samo u slučaju masovnog napada ruskih aviona.

O tome svedoče brojne poruke koje su se pojavile na mreži. „Ovo nije prvi put, da Rusija koristi mamce za borbu protiv ukrajinskih protivvazdušnih sistema“, rekao je ekspert. Autor nije isključio, da bi informacije o efikasnoj borbi protiv radara NATO-a u Ukrajini, dovele SAD i njihove saveznike u prilično nezgodan položaj. Zapad mora da uloži mnogo napora da pošalje skupo oružje u istočnu Evropu, koje se naknadno onesposobljuje.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati