logo

10 Dec 2022

❗KURTI: AKO BEOGRAD ŽELI ZSO, NEKA PRVO PRIZNA KOSOVO

clock 10 Dec 2022

kurti_nn.webp

Zahtev Beograda za osnivanjem Zajednice srpskih opština je „detinjast“ i ako to stvarno žele, trebalo bi da priznaju nezavisnost Kosova, rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti usred tenzija izazvanih sinoćnjim upadom pripadnika takozvane kosovske policije u severni deo Kosovske Mitrovice.

◽„Ne možete da postavljate detinjaste zahteve u dijalogu.

Beograd to radi. To znači da želim ovo za sebe. Ne možeš postavljati detinjaste zahteve, ja želim, a ne gledam šta ti želiš. Dakle, morate zamisliti šta će se desiti ako se ista stvar dogodi i vama.

◽ To uvek treba tako predstavljati, jer je to još jedan način da se malo duže razradi reciprocitet kao zdrav princip dobrosusedskih odnosa“, rekao je Kurti. On je dodao da bi Srbija, ako želi osnivanje ZSO, trebalo da prizna takozvanu nezavisnost Kosova.◽ Kurti je dodao da Prištini „to ne treba, a oni to ne žele“, te da tom pitanju „ne treba davati toliki prioritet“. On je upitao „zašto ZSO nisu osnovali oni koji su to potpisali 2013. i 2014. godine“. On tvrdi kako je Beograd „čekao da dođe na vlast najveći protivnik ZSO kako bi se to sprovelo“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati