logo

05 Aug 2024

STEVANDIĆ PORUČIO BOŠNJAČKIM DELEGATIMA DA ĆE IZGUBITI SVE U NOVOM NAPADU NA SRPSKU

clock 05 Aug 2024

stevandic1_nn.webp

Izgubićete sve, poručio je Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić bošnjačkim delegatima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji su podneli zahtev krnjem Ustavnom sudu BiH za rešavanje spora sa Srpskom u vezi sa Zakonom o imunitetu Srpske. On je ovo sugerisao na svojoj stranici na društvenoj mreži X.

Stevandić je primetio da Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok se ostalim mesecima duže čekaju njegove sednice.

Političar naglašava da se pravi neki surogat-kalifat sa mešovitom upravom, i konstatuje da je novi napad na Republiku Srpsku i njena prava upravo počeo.

„Samo da onima koji ovo rade poručim jednu stvar: Izgubićete sve!“, rekao je Sevandić.

Bošnjački delegati Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Safet Softić podneli su krnjem Ustavnom sudu BiH zahtev za rešavanje spora sa, kako su naveli, entitetom Republika Srpska i Narodnom skupštiom Srpske u vezi sa Zakonom o imunitetu Republike Srpske koji je usvojen na 13-sjednici parlamenta Srpske u aprilu.

Uz zahtev su dostavili i predlog za određivanje privremene mere do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.

Bošnjački delegati zatražili su odgovor u vezi zahteva od Narodne skupštine Srpske najkasnije za 30 dana od prijema dopisa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati