logo

10 Dec 2022

GALIJAŠEVIĆ: VRATITI PROBLEM KIM U SAVET BEZBEDNOSTI UN

clock 10 Dec 2022

galijasevic_nn.webp

Kosovo bez Srba, pa tek onda stolica u Ujedinjenim nacijama, osnovni je cilj Nato-EU-SAD, Zapada u cjelini. Teror albanske većine i njihovih specijalnih bezbjednosnih snaga ,je srpska svakodnevica na Kosovu. Raznim povodima i na cjelom Kosovu, ovaj teror je osnovni smisao političkog djelovanja Zapada i njegovih izvršilaca – od Hašima Tačija i braće Haradinaj do Aljbina Kurtija.

◽ Ovlašteni predstavnik Srbije, Petković, rekao je da će razmotriti povratak 1000 pripadnika bezbjednosno-odbrambenih struktura na Kosovo. To se, naravno, neće desiti i to je prijetnja koja Šiptare ne plaši a kod Srba održava iluziju sigurnosti – državne brige i zaštite koju garantuje Srbija.◽ Nerealan je taj potez jer bi on značio sukob sa NATO snagama a to Srbija ne želi ni pod kakvim uslovima ili povodima. Velike riječi, koje se čuju u Brogradu, na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i po štampanim medijima i tabloidima, treba zamijeniti konkretnim političkim mjerama i odlukama.

◽ A to znači da su kompromisi koje je Srbija učinila i rezolucije koje je prihvatila u Tirani, bez imalo stvarnog državnog smisla i interesa. Takve razgovore, sa onima koji su okupirali Kosovo a pogotovo Albancima, koji već čitav vijek sprovode nasilje nad Srbima na Kosovu, treba prekinuti.

◽ Odbaciti Briselski sporazum, otkazati zakazani susret nelegalnog Kurtija sa zakonitim predsjednikom Srbije i prekinuti svaku komunikaciju sa oktroisanom, nelegalnom strukturom i okupacionom vlašću u Prištini.◽ Vratiti problem u Ujedinjene nacije sa zahtjevom Srbije da se Ujedinjene nacije angažuju i da rasprave, na hitnoj sjednici, potrebu i preuzmu odgovornost za zaštitu života i imovine Srba na Kosovu i nužnosti primjene Rezolucije Savjeta Bezbjednosti UN 1244. Zahtijevati da se teritorijalni integritet Srbije zaštiti identičnim mjerama i postupcima koje je SB UN učinio na planu zaštite teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati