logo

10 Dec 2022

❗DAČIĆ: DOĆI ĆE DO ODREĐENIH PROMENA U POSTAVLJANJU SRBIJE

clock 10 Dec 2022

ivica-dacic_nn.webp

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će doći do određenih promena u postavljanju Srbije kad je reč o odnosima s predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji.

? Govoreći o promenama u odnosu sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, Dačić kaže da „ne postoji nikakav problem da Kfor obavlja svoj deo posla kako treba, ali svedoci smo da to nije slučaj“.



? Predsednica vlade juče je rekla da je Srbija blizu toga da donese odluku da traži da se 1.000 naših vojnika vrati na KiM po Rezoluciji 1244, a Dačić kaže da njene jučerašnje najave znače da predsednik Vučić ozbiljno razmišlja kakvi dalje potezi treba da budu oko situacije na Kosovu i Metohiji.

?

Govoreći o mogućnostima vraćanja srpskih snaga na KiM, Dačić je rekao da po rezoluciji 1244 nije definisano šta je osoblje. „Taj deo nikad nije razrađen i nikada se nije realizovao. Nesumnjivo je da se srpske vlasti se nisu često pozivale na taj deo 1244, i nisu zvanično tražile vraćanje“, rekao je on.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati