logo

10 Dec 2022

⚡ UHAPŠEN SRBIN KOJI JE NAPUSTIO KOSOVSKU POLICIJU, SRBI NA SEVERU POSTAVLJAJU BARIKADE

clock 10 Dec 2022

kosovo-blokade_nn.webp

Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u stanici u Kosovskoj Mitrovici, objavio je Petar Petković, direktor je Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

? Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza, navodi se u saopštenju.



?„Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju“, kaže Petković.



? Srbi na severu Kosova počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade. Kako javlja „Kosovo onlajn“ Srbi ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu. Od okupljenih se može čuti da je reč o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na Kosovu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati