logo

13 Dec 2022

⚡PANIČNA VIDEO PORUKA UKRAJINSKIH VOJNIKA O VELIKIM GUBICIMA

clock 13 Dec 2022

Ukrajinski vojnici 3. čete posebnog bataljona 25. Sečeslavske aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine apelovali su na svoju komandu zbog ogromnih gubitaka, prenosi portal Rusvesna koji je i objavio video snimak. Oni su snimili video-poruku u kojoj najavljuju pogibiju 70 odsto boraca jedinice.

◽ Prema rečima ovih vojnika, koji su u paničnom stanju, oni ne raspolažu potrebnim naoružanjem i opremom, čak nema sredstava za evakuaciju ranjenika sa ratišta.

Zbog toga je nekoliko vojnika umrlo, iako su ih lekari mogli spasiti. Osim toga, jedinica ne dobija artiljerijsku podršku, prinuđena je da samostalno drži položaje, što nije moguće.

◽ Padobranci su objasnili i da stalno prenose koordinate Oružanih snaga Rusije, ali ih artiljerija nikada nije upotrebila. Borci su prinuđeni da stalno ostaju u rovovima, jer topovi i mlazni topovi Oružanih snaga RF neprestano udaraju, ne dajući vremena za predah.◽ Vodnici koji su bili na pozicijama komandira vodova su davno pobegli, a vršilac dužnosti komandanta bataljona Kipinač je jednostavno organizovao njihovo prebacivanje u druge jedinice. Vojnici zahtevaju da se i oni prebace, inače će cela jedinica biti likvidirana.

user-image

Zoran

clock 2022-12-13 16:34:58

Tužno, jedan narod.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati