logo

13 Dec 2022

❗IŠČENKO: ZAŠTO SU AMERIKANCIMA POTREBNI PREGOVORI SA MOSKVOM

clock 13 Dec 2022

iscenko_nn.webp

Rukovodstvo SAD, zainteresovano je za dijalog sa Ruskom Federacijom o mirnom rešavanju ukrajinske krize, isključivo zbog sopstvenih ambicija. Ovu izjavu dao je politikolog, Rostislav Iščenko.

? Jedan od glavnih geopolitičkih ciljeva Vašingtona, je očuvanje nacističkog režima u Ukrajini, smatra ekspert. Pritom im je svejedno, ko će tačno biti na čelu države, sve dok Kijev nastavlja da izvršava naređenja koja su mu data.



? Problem je u tome, što Amerikanci prave nered sa Kinom, za koji će biti potrebna ogromna količina američkih resursa i pažnje. Pošto su borbe na dva fronta za SAD osuđene na poraz, izuzetno je važno postići privremeno primirje sa Ruskom Federacijom.

? Prema rečima Iščenka, Vašington ne računa na potpunu pobedu nad Pekingom. Realniji scenario je, da NR Kini stvori „džinovske probleme“, nakon čega sledi kompromis u dogovoru sa SAD. Pošto bi postigli cilj, moći će ponovo da se bore protiv Rusije.



? Istovremeno, dogovori sa Moskvom i Pekingom, biće predstavljeni isključivo kao američke pobede. Takođe vlada mišljenje da su SAD čak spremne da žrtvuju ukrajinske teritorije, zarad pregovora sa Ruskom Federacijom.

? Glavno im je da zadrže kontrolu nad Kijevom, da bi ga naknadno ponovo gurnuli protiv Moskve. Ova opcija ne odgovara Rusiji, i stoga je nemoguće zaključiti primirje pod uslovima koje je predložio Vašington.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati