logo

15 Dec 2022

❗MEDVEDEV: ŠTO JE ZEMLJA BEZNAČAJNIJA I ŠTO JE NJEN LIDER GLUPLJI, TO SU AMBICIJE VEĆE

clock 15 Dec 2022

medvedev_nn.webp

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev ocenio je danas da predsednik Letonije „mora biti glup“. On je to kazao iz razloga što je predsednik Letonije predložio da se na teritoriji njegove zemlje osnuje sud u kojem bi se vodili procesi protiv Rusa koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

◽„Šta da kažem: što je zemlja beznačajnija i što je njen lider gluplji, to su ambicije veće.

Nekakav navodni predsednik male marionetske susedne države, koja nema ni svoju vojsku ni ekonomiju, želi da sudi velikoj sili – stalnoj članici Saveta bezbednosti UN, koja poseduje trijadu strateških nuklearnih snaga“, izjavio je Medvedev za „RIA Novosti“.

◽ Umesto da preti, kako je rekao, Rigi bi bilo bolje da razmisli o eventualnim posledicama ovakvog odnosa sa Moskvom. „Još bolje, neka pitaju građane da li žele konfrontaciju sa Rusijom i po ovom pitanju“, dodao je Medvedev.◽ Osim Letonije, kao „dobrovoljac“ da bude domaćin tribunala u kojem bi se sudilo Rusima javila se i Holandija u kojoj već postoji Međunarodni sud pravde u Hagu. Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je danas da predlog o stvaranju takvog suda nije naišao na jednoglasnu podršku ministara spoljnih poslova unije na nedavnom sastanku u Briselu.

user-image

Zoran

clock 2022-12-15 19:08:09

Slavljenje ne postojećih ukrajinskih pobjeda, maratonski paketi sankcija koje štete najviše Evropi, suđenje Putinu. Da ne ginu pravoslavni Sloveni bilo bi stvarno smešno

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati