logo

19 Dec 2022

⚡NA KURTIJEVOM SPISKU ZA HAPŠENJE ČAK 600 IMENA

clock 19 Dec 2022

av-kurti_nn.webp

Progon kosovskih Srba u režiji premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija ne prestaje, a na spiskovima za hapšenja, do kojih su došle "Novosti", nalazi se čak 600 imena.

? Prema prvim nezvaničnim informacijama, Kurtijeve vlasti spremale su hapšenje najmanje 230 ljudi, uglavnom pod optužbom za navodne ratne zločine, ali je spisak Srba koji su na udaru Kurtijeve odmazde mnogo duži, piše list i dodaje da je taktiku tajnih optužnica Priština i ranije primenjivala kako bi podizala tenzije i zastrašivala srpski narod.? Ova opasna akcija započeta je hapšenjem bivših policajaca Dejana Pantića i Miljana Adžića - prvog zbog "terorizma" jer je pokušao da uđe u svoj stan u zgradi u kojoj su i prostorije izborne komisije, a drugog pod optužbom da je napao pripadnika ROSU na barikadama i to pre godinu dana.

? Ova hapšenja bila su kap koja je prelila čašu i ponovo izvela Srbe na mirne proteste i na barikade širom KiM. Nasilje Prištine i Kurtija je nastavljeno, pa je tako u četvrtak uveče, i to u trenutku kada je zvanični Beograd donosio odluku da od Kfora zatraži povratak pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo, uhapšen Srbin Slađan Trajković i to u svom stanu u Severnoj Mitrovici.? Matrica je ista, Trajković, koji je takođe bivši pripadnik tzv. kosovske policije, sumnjiči se za zločine nad Albancima. Na ovim hapšenjima se Priština očigledno neće zaustaviti, upozorava list.

user-image

Zoran

clock 2022-12-19 12:03:01

Postoji i mogućnost da Albance ukrote zajedno Srbi, Makedonski Sloveni, Grci i srpska Crna Gora. Da rešimo sa njima i velikom albanijom jednom za svagda

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati