logo

20 Dec 2022

❗„FOREIGN POLICY“: U UKRAJINI SE ODVIJA KATASTROFA

clock 20 Dec 2022

ukrajina-izbeglice_nn.webp

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, zamolio je ukrajinske izbeglice da se ne vraćaju u domovinu, što govori o katastrofalnom stanju Kijeva u ekonomskom i energetskom smislu, izjavio je kolumnista „Foreign Policy-a“, Adam Tuz.

◽„U ovom trenutku ekonomska situacija u Ukrajini, njena socijalna situacija, posebno po ovom hladnom vremenu, postaje sve ozbiljnija.

Bukvalno iz dana u dan“, naglasio je Tuz.

◽ On je napomenuo, da su važan faktor u finansijskim i ekonomskim problemima Ukrajine, redovni raketni udari ruske vojske, koji su onesposobili oko 50 odsto objekata.

◽ Aktivni sukobi se primećuju duž cele linije dodira. Politikolog Mihailov je, na primer, govorio o predstojećoj katastrofi Oružanih snaga Ukrajine, zbog delovanja ruske vojske. Situacija ukrajinskih nacionalista se ubrzano pogoršava, jer se ruska vojska menja i nastavlja da napreduje.



◽ Američko izdanje „The American Conservative“, navelo je, da se SAD spremaju na ustupke Rusiji na Krimu i Donbasu, jer Vašington planira da napravi korak ka Rusiji. Prema izvoru, američka strana je „pritisnula“ predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, i promene se mogu očekivati u bliskoj budućnosti.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati