logo

20 Dec 2022

❗KEDMI: OVO JE PRVA FAZA RATA

clock 20 Dec 2022

kedmi_nn.webp

Zapadne zemlje, pružajući ekonomsku i vojnu pomoć Ukrajini, pridržavaju se određene taktičke odluke, koja se koristi kao glavno oruđe protiv Ruske Federacije.

◽ Ovaj zaključak je doneo poznati izraelski politikolog, bivši šef tajne službe „Nativ“, Jakov Kedmi. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, objasnio značenje podrške kijevskom režimu od strane SAD i EU, a govorio je i o prekretnici u konfrontaciji između Ruske Federacije i Zapada u Ukrajini.



◽ On je skrenuo pažnju na činjenicu, da zapadne zemlje kompetentno koriste ukrajinsku krizu, u svoje geopolitičke svrhe. SAD i EU koriste Ukrajinu kao sredstvo za slabljenje ekonomskih i vojnih sposobnosti Rusije. Međutim, ovakav pristup svedoči i o budućim planovima Zapada.

◽ Prema mišljenju politikologa, u sukobu u Ukrajini uskoro može doći do važne prekretnice. Nakon završetka ukrajinske krize, SAD i EU nameravaju da pokrenu drugu fazu konfrontacije, tokom koje će početi direktan sukob Zapada i Rusije.

◽„Ovo je prva faza rata, koji oni - Zapad, vode protiv Rusije, rukama Oružanih snaga Ukrajine.

Oni su ubeđeni da će rat koji traje, da uništi Rusiju. Oni kažu: „Sada, dok traju neprijateljstva, treba da oslabimo rusku vojsku. U međuvremenu, moramo pripremiti našu industriju da kada počne druga faza, kada počnemo da se borimo, da imamo dovoljno oružja “, objasnio je stručnjak.

◽ Kedmi je izrazio uverenje da Ruska Federacija treba da se pripremi za direktan sukob sa Zapadom, kao i da preduzme sve moguće mere kako bi izvojevala bezuslovnu pobedu u Ukrajini.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati