logo

20 Dec 2022

VATIKAN ➖ ORGIJE POD NAZIVOM "SVETA TROJICA"

clock 20 Dec 2022

vatikan_nn.webp

Ivan Rupnik, sveštenik iz Slovenije i jedan od najpoznatijih umetnika u katoličkom svetu koji je oslikavao hramove širom sveta, optužen je da je, koristeći se 'psiho-spiritualnim' ucenama, podvodio monahinje, neretko ih nagovarajući na orgije, prenosi "Dejli mejl".

◽ Jedna gospođa, koja se razmonašila i danas živi u Sloveniji, tvrdi da ju je otac Rupnik osamdesetih godina prošlog veka podvodio i prisiljavao na ljubavne odnose, zloupotrebljavajući njenu ljubav i posvećenost prema bogu.

Po njenim rečima, on je čak i organizovao orgije koje je nazivao "Sveta trojica", a kroz koje je prošlo više od 20 monahinja.

◽ Bivša monahinja istakla je da prva pritužba na Rupnikovo ponašanje datira još od 1994. godine u Sloveniji, ali jer ignorisana, jer je u to vreme, pa sve do danas, rimokatolički muški red čiji je član i Rupnik, prvo u Sloveniji, a potom i u Rimu, sticao sve veću međunarodnu podršku.

◽ Rupnik je sada u centru skandala koji je zahvatio katolički jezuitski red čiji je član i sam poglavar Rimokatoličke crkve.

Izjave neimenovane bivše monahinje primorale su Svetu stolicu da u nedelju potraži još žrtava Rupnikovih podvođenja.

◽ Skandal je izašao na videlo tek prošle nedelje kada su jezuiti priznali da je Rupnik izopšten iz njihovog reda zbog toga što je počinio jedan od najvećih grehova za Katoličku crkvu, iskoristio je ispovedaonicu kako bi oprostio grehe jednoj od monahinja sa kojom je bio u intimnom odnosu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati