„Tribune“ ➖ Ukrajinske oružane snage nikada neće moć...

22 Dec 2022

„TRIBUNE“ ➖ UKRAJINSKE ORUŽANE SNAGE NIKADA NEĆE MOĆI DA ISTISNU RUSIJU

clock 22 Dec 2022

ruska-armija_nn.webp

Oružane snage Ukrajine trpe ogromne gubitke, jer ukrajinska vojska ne treba da računa na uspeh, piše francusko izdanje „Tribune“.

◽ Novinari su primetili, da će na ovaj ili onaj način, doći dan kada će Amerikanci jasno staviti do znanja Ukrajincima, da je vreme da se na sve stavi tačka. Štaviše, Zapad će morati da prestane da se prepušta „nacionalističkim iluzijama“ predsednika Volodimira Zelenskog, i obrati pažnju na stvarnost.◽ Autori su skrenuli pažnju i na to, da se redovi ukrajinske vojske ubrzano proređuju, zbog čega ne treba govoriti o uspehu Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju. „Realnost je, da sa ovim nivoom gubitaka, ukrajinske oružane snage nikada neće moći da istisnu Rusiju“, kažu analitičari.

◽ Ne samo SAD, već i EU podležu takvim iluzijama. Na primer, stručnjaci su kritikovali „plafon“ od 180 evra, za cene gasa koji je usvojila Evropska unija.

Nazvali su to „političkom iluzijom“, i izrazili uverenje, da će poduhvat Evropljana propasti čim se sudari sa realnošću.

◽ Ukrajinske vlasti žive u svom malom svetu i obmanjuju građane. Na primer, Kijevljanima govore o zaštićenosti kritične infrastrukture, a u Odesi su lokalni stanovnici osumnjičili kancelariju gradonačelnika, za direktnu krađu novca namenjenog za opremanje ključnih ratnih punktova.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati