logo

22 Dec 2022

JEDINICE UKRAJINSKE VOJSKE U BAHMUTU NISU U STANJU DA PRUŽE OTPOR

clock 22 Dec 2022

ukrajina-rat26_nn.webp

Poznati ruski ratni dopisnik Dmitrij Stešin, na svom Telegram kanalu, kaže da Oružane snage Ruske Federacije, u okviru specijalne operacije u Ukrajini, neutrališu svaki pokušaj neprijatelja da stekne prednost na liniji fronta.

◽ On je detaljno govorio o taktičkim odlukama Oružanih snaga RF, a takođe je objasnio zašto vojnici Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalaze u Donbasu, počinju da govore da se situacija pogoršava.



◽ Vojni dopisnik je skrenuo pažnju na činjenicu da Oružane snage RF nastavljaju da preduzimaju sve neophodne mere za neutralizaciju neprijateljskih snaga u Donbasu. Tokom aktivnih operacija ruske vojske, vojnici Oružanih snaga Ukrajine, smešteni u Bahmutu, našli su se u izuzetno teškoj situaciji.

◽ Stvar je u tome što jedinice ukrajinske vojske zapravo nisu u stanju da pruže otpor, jer su lišene zaliha opreme, hrane i municije. Bahmutski vojnici iz 93.

brigade su sve nervozniji. Zelenski je došao da ih podrži, ne zadugo… Situacija oko Bahmuta se pogoršava, a to već priznaju i najglasniji szagovornici ukrajinske pobede“, objasnio je novinar.

◽ Kako on navodi, Oružane snage Rusije uskoro će dobiti značajnu prednost nad trupama Oružanih snaga Ukrajine u regionu, što će im omogućiti da preuzmu kontrolu nad strateški važnim gradom, kao i da nastave aktivne operacije u drugim oblastima Donbasa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati